

| Těsto: | |
| zakysaná smetana | 180 g |
| špaldová mouka | 300 g |
| celé vejce | 1 ks |
| olivový olej | 1 lžíce |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| Náplň: | |
| rajčata v plechovce (loupaná, krájená) | 400 g |
| cukr | 1 - 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| bazalka | dle chuti |
| oregano | dle chuti |
| mozzarella | 125 g |
| rajče nakrájené na plátky | 1 ks |
| peto | dle chuti |
Itálii mám moc ráda. V létě je to země plná sluníčka, dobrého jídla s ním spojených chutí a vůní. Když si ji chci trochu připomenout, uděláme si domácí pizzu. Dnes jsem měla chuť na barvy Itálii, tedy zelenou, bílou a červenou. Bazalka, mozzarella a rajčata je kombinace, které mě nikdy neomrzí.
Smícháme si všechny ingredience na těsto. Těsto zpracujeme a vyválíme na tenký plát, ze kterého pomocí misky vykrojíme stejná kolečka. Tyto pak položíme na plech vyložený pečící folií.
Náplň si uděláme z loupaných a nakrájených rajčat v plechovce, vidličkou je ještě trochu pomačkáme, přidáme k nim cukr, sůl, bazalku a oregáno. Touto směsí potřeme každou mini pizzu a navrch dáme nastrouhanou mozzarellu, rajče a lžičku pesta.
Pak již jen péci v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.
Před podáváním ještě dozdobíme čerstvou bazalkou.
Podrobné info: