Pažitka
Název:

Minidezerty z piškotové rolády


Minidezerty z piškotové rolády


Ingredience:
Těsto na piškotovou roládu:
vejce4 ks
cukr4 lžíce
polohrubá mouka4 lžíce
marmeláda dle chuti
smetana ke šlehání dle potřeby
ztužovač šlehačky dle potřeby
Postup přípravy:

Z obyčejné piškotové rolády minidezerty? ANO! Přátelé, takto to dopadne, když čekáte návštěvu a nemáte připraveného nic ke kávě! Doma jsme měli jen obyčejnou piškotovou roládu s domácí marmeládou, kterou si přála Vendulka. Tak jsem honem rychle vymýšlel, co připravím pro návštěvu. Takže šup šup, ušlehat šlehačku, ozdobit a návštěva může přijít, protože minidezerty jsou hotové.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. 

Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Poté počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára, a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí roztočíme, potřeme marmeládou, zatočíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Příprava minidezertů

Roládu nakrájíme na plátky a urovnáme na talíř. Ze smetany a ztužovače ušleháme šlehačku, kterou zdobíme připravené plátky rolády. Nakonec ozdobíme ovocem a pro větší efekt použijeme čokoládové trubičky nebo hoblinky. 

VENDY TIP! Minidezery jdou ještě vylepšit, pokud se pod šlehačku navrství uvařený puding.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno