

| Ingredience na těsto: | |
| hladká mouka | 0,5 kg |
| voda | 250 ml |
| sušené droždí | 1 sáček |
| sůl | špetka |
| Omáčka na potření: | |
| rajčatový protlak / kečup | 1 velká lžíce |
| olivového oleje | 1 velká lžíce |
| cukr | špetka |
| oregáno | špetka |
| Na pizzy: | |
| tuňák | dle chuti |
| paprika | dle chuti |
| cibule | dle chuti |
| žampiony | dle chuti |
| olivy | dle chuti |
| strouhaný sýr | dle chuti |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové z Vaření a pečení s radostí.
Umícháme těsto a necháme asi 15 minut nakynout. Tvoříme kuličky, chviličku je necháme znovu odpočinout, poté tvoříme placky s vyšším okrajem dokola.
Potřeme omáčkou: z kečupu (rajčatový protlak), trochu oleje, špetku oregána a cukru.
Nazdobíme: slaninou, šunkou, sýrem, cibulí, klobásou, paprikou, tuňákem, žampióny, olivami...co kdo má rád. Pokud jsou doma čerstvé bylinky, jedině bonus navíc!
Přendáme na plech s papírem a upečeme do zlatova. No a než se nadějete, je všechno snědeno. Troubu si předehřejte zhruba na 180°C a pečeme zhruba 15-20 min.
Doboru chuť!