Pažitka
Název:

Minipizzy


Minipizzy


Ingredience:
Ingredience na těsto:
hladká mouka0,5 kg
voda250 ml
sušené droždí1 sáček
sůl špetka
Omáčka na potření:
rajčatový protlak / kečup1 velká lžíce
olivového oleje1 velká lžíce
cukr špetka
oregáno špetka
Na pizzy:
tuňák dle chuti
paprika dle chuti
cibule dle chuti
žampiony dle chuti
olivy dle chuti
strouhaný sýr dle chuti
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové z Vaření a pečení s radostí.

Umícháme těsto a necháme asi 15 minut nakynout. Tvoříme kuličky, chviličku je necháme znovu odpočinout, poté tvoříme placky s vyšším okrajem dokola. 
Potřeme omáčkou: z kečupu (rajčatový protlak), trochu oleje, špetku oregána a cukru. 
Nazdobíme: slaninou, šunkou, sýrem, cibulí, klobásou, paprikou, tuňákem, žampióny, olivami...co kdo má rád. Pokud jsou doma čerstvé bylinky, jedině bonus navíc! 
Přendáme na plech s papírem a upečeme do zlatova. No a než se nadějete, je všechno snědeno. Troubu si předehřejte zhruba na 180°C a pečeme zhruba 15-20 min. 

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vaření a pečení s radostí

    zavřít okno