Ingredience na těsto: | |
hladká mouka | 0,5 kg |
voda | 250 ml |
sušené droždí | 1 sáček |
sůl | špetka |
Omáčka na potření: | |
rajčatový protlak / kečup | 1 velká lžíce |
olivového oleje | 1 velká lžíce |
cukr | špetka |
oregáno | špetka |
Na pizzy: | |
tuňák | dle chuti |
paprika | dle chuti |
cibule | dle chuti |
žampiony | dle chuti |
olivy | dle chuti |
strouhaný sýr | dle chuti |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od paní Komárkové z Vaření a pečení s radostí.
Umícháme těsto a necháme asi 15 minut nakynout. Tvoříme kuličky, chviličku je necháme znovu odpočinout, poté tvoříme placky s vyšším okrajem dokola.
Potřeme omáčkou: z kečupu (rajčatový protlak), trochu oleje, špetku oregána a cukru.
Nazdobíme: slaninou, šunkou, sýrem, cibulí, klobásou, paprikou, tuňákem, žampióny, olivami...co kdo má rád. Pokud jsou doma čerstvé bylinky, jedině bonus navíc!
Přendáme na plech s papírem a upečeme do zlatova. No a než se nadějete, je všechno snědeno. Troubu si předehřejte zhruba na 180°C a pečeme zhruba 15-20 min.
Doboru chuť!