Pažitka
Název:

Miso polévka s kuřecím masem


Miso polévka s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
voda800 ml
Dashi no moto (rybí vývar, v sáčku je 8 - 10g)1 sáček
řasa Wakame1 lžíce
kuřecí prso (sous vide 62°1 hod)1 ks
červená Miso pasta1 lžíce
rybí omáčka1 lžička
sojová omáčka1 lžička
jarní cibulka1 ks
pak čoi zelí1 ks
pho nudle nebo pohankové soba nudle2 porce
černý sezam1 lžička
olej na opečení pak čoi1 lžička
Postup přípravy:

Miso polévku děláme často. Je jednoduchá a není to jen tak obyčejný vývar. V misce je spousta masa, nudlí a zeleniny, stačí k večeři nebo k obědu. Navíc je přesně podle našich chutí a je rychle hotová :) Takže jestli máte taky v oblibě Asii  a mořské řasy, zkuste moji další variantu. Jo, tohle už je třetí verze, kterou dávám, na blog. Ale už XY verze, kterou dělám doma. Tahle polévka má totiž tolik možností. A vím, podle ohlasů, že vás baví. Tak tady máte dubnovou miso a určitě zase nějakou pro inspiraci přidám.
Sous vide kuřecího prsa se nelekejte. Je to moje nejoblíbenější příprava kuřecího prsa, které je jinak takové suché (pokud ho nenaložíte), ale do polévky ho připravte svým oblíbeným způsobem.

Na úvod si připravte kuřecí prso. Vaší oblíbenou metodou. Já jsem zvolila metodu sous vide. Osolené a opepřené prso jsem se lžičkou másla zavakuovala a 1 hodinu nechala v sous vide lázni na 62°C.
Do horké vody namočte lžíci wakame řas a 2 porce pho nudlí (po cca 5 minutách obojí slijte).
Pak čoi rozkrojte napůl a opečte řeznou stranou na zlehka naolejované pánvi (nebo ogrilujte). Po opečení každou půlku ještě rozkrojte na 4 proužky, lépe se v polévce bude jíst.  
Do hrnce dejte vařit 800ml vody a přidejte sáček dashi no moto, lžící sojové a rybí omáčky a slité řasy. Povařte cca 10 minut. Vypněte a nechte trochu zchladnout.
Když už nebude vývar tak horký, naběračku odeberte a rozmíchejte v ní lžíci červené miso pasty (V horkém vývaru by se zničily cenné látky z miso pasty). Rozmíchanou pastu vraťte zpátky do polévky.
Do talíře vložte porci nudlí, přilijte vývar. Položte půlku kuřecího prsa nakrájeného na tenké plátky, opečené pak čoi zelí a posypejte krájenou jarní cibulku. Nakonec posypejte černým sezamem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno