

| Ingredience: | |
| vepřová játra | 300 g | 
| vepřové ledvinky | 300 g | 
| vepřový mozeček | 300 g | 
| domácí zeleninové lečo | 3 - 4 lžíce | 
| paprika | 2 ks | 
| olej nebo sádlo | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| chilli paprička | dle chuti | 
| velká cibule | 2 ks | 
| vývar | dle potřeby | 
Tento pokrm se někomu může zdát až příliš, však milovníci jater a ledvinek, by nemuseli být vůbec proti. Pokud jídlo nebudete zbytečně dochucovat, určitě si pochutnáte, tak jako já. Přílohu si zvolte dle chuti, já zvolila těstoviny.
Na oleji či sádle v tlakovém hrnci orestujeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 3 - 4 lžíce domácího leča a papriky pokrájené na proužky. Po orestování přidáme kuchyňsky upravené (odblaněné) a pokrájené ledvinky s játry. Zalijeme vývarem, zavřeme tlakový hrnec a necháme na mírný plamen dusit po dobu cca 20 minut. Necháme odsyčet páru a otevřeme. Po této době gulášek ještě pěkně osolíme, opepříme a přidáme odblaněný a pokrájený mozeček. Po podušení mozečku, opět zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Můžeme přidat i chilli papričku pro pikantnost. Guláš již nezahušťuji žádnou moukou, vždy jen přírodně. Můžeme podávat s chlebem, těstovinami, knedlíkem apod.
Podrobné info: