Pažitka
Název:

Mix jater a ledvinek na paprikách - ala zabijačkový guláš


Mix jater a ledvinek na paprikách - ala zabijačkový guláš


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra300 g
vepřové ledvinky300 g
vepřový mozeček300 g
domácí zeleninové lečo3 - 4 lžíce
paprika2 ks
olej nebo sádlo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli paprička dle chuti
velká cibule2 ks
vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Tento pokrm se někomu může zdát až příliš, však milovníci jater a ledvinek, by nemuseli být vůbec proti. Pokud jídlo nebudete zbytečně dochucovat, určitě si pochutnáte, tak jako já. Přílohu si zvolte dle chuti, já zvolila těstoviny.

Na oleji či sádle v tlakovém hrnci orestujeme drobně pokrájenou cibulku, přidáme 3 - 4 lžíce domácího leča a papriky pokrájené na proužky. Po orestování přidáme kuchyňsky upravené (odblaněné) a pokrájené ledvinky s játry. Zalijeme vývarem, zavřeme tlakový hrnec a necháme na mírný plamen dusit po dobu cca 20 minut. Necháme odsyčet páru a otevřeme. Po této době gulášek ještě pěkně osolíme, opepříme a přidáme odblaněný a pokrájený mozeček. Po podušení mozečku, opět zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Můžeme přidat i chilli papričku pro pikantnost. Guláš již nezahušťuji žádnou moukou, vždy jen přírodně. Můžeme podávat s chlebem, těstovinami, knedlíkem apod.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno