

| Ingredience: | |
| mladé hovězí | 1 kg |
| hlíva | 150 g |
| suché víno | 500 ml |
| cibule | 2 ks |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| celerová nať | 2 stonky |
| libeček | 1 stonek |
| olej | dle potřeby |
| máslo | dle potřeby |
| kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| listová petržel | dle chuti |
Vždycky si říkám, že musím zkusit něco nového, ale u toho hovězího stejně vždy skončím u zeleninové omáčky a kaše. Já to prostě miluju.
Očištěnou cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozpalte asi dvě lžíce oleje a cibulku orestujte. Hlívu pokrájejte nahrubo a přidejte k cibuli. Společně opékejte asi 20 minut.
Maso si pokrájejte na větší kusy. Mrkev s petrželí oloupejte a nakrájejte na silná kolečka.
Když je cibulka pěkně do hněda, přidejte k ní maso a restujte ze všech stran, dokud se maso nezatáhne. Přidejte dvě špetky kmínu, sůl, pepř, pokrájenou zeleninu a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi deset minut provařit bez poklice. Tím se zbavíte alkoholu. Přidejte libeček a celerovou nať, pokud maso vykukuje, přilijte vodu do výšky masa, přiklopte poklicí a na mírném ohni vařte asi hodinu a půl doměkka.
Když je maso měkké, vyndejte libeček a celerovou nať a vyhoďte. Pokud chcete mít omáčku hustou a hladkou, vyndejte maso bokem na talíř a obsah hrnce rozmixujte nebo aspoň jeho část. Nakonec do omáčky přidejte lžíci másla a nechte ji rozpustit za stálého míchání. Kdo drží linii, máslo vynechá.
Servírujte s bramborovou kaší a nakonec zasypte nasekanou listovou petrželí. Dobrou chuť!
Podrobné info: