Pažitka
Název:

Mléčná majonéza


Mléčná majonéza


Ingredience:
Ingredience:
mléko (já používám čerstvé, trvanlivé jsem nezkoušela)100 ml
rostlinný olej200 ml
hořčice1 lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Jednou jsem zapomněla koupit na bramborový salát majonézu a pak jsem si vzpomněla, že si ji vlastně mohu jednoduše připravit doma, protože je jenom ze 3 hlavních surovin a ty mám doma vždycky. Od té doby ji kupovat nemusím a je vždycky čerstvá. Udělám si jí takové množství, aby se spotřebovala, jinak vydrží v lednici tak 3 dny. Pokud ji necháte v lednici, dost ztuhne, znovu ji projeďte mixérem a bude jako dřív. Můžete z ní samozřejmě udělat i tatarku.

Vše připravujeme v úzké sklenici nebo nádobě pomocí ponorného ručního mixéru. Do nádoby nalijeme mléko a olej, přidáme hořčici, osolíme a opepříme.

Mixér položíme až na dno, pustíme a pomalým pohybem nahoru promícháváme do požadované hustoty. A to je všechno. Jednoduché, ne ? A můžete vesele vmíchat do salátu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno