Pažitka
Název:

Mléčná skořicová rýže se Šmakounem


Mléčná skořicová rýže se Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
rýže carnarolli70 g
plnotučné mléko300 ml
Šmakoun s příchutí švestky a skořice100 g
bio vanilkový cukr (který obsahuje třtinový cukr a pravou vanilku)20 g
bio skořicový cukr20 g
rum1 lžíce
neslazená švestková povidla1 lžíce
kousky mandlí na posypání
Postup přípravy:

Znáte šmakouna? Šmakoun je potravina vyrobená tepelnou úpravou vaječného bílku. Neobsahuje cukr, tuk, lepek ani cholesterol a naopak obsahuje velké množství bílkovin. Je tedy ideální pro ty, co hubnou, drží si linii nebo aktivně sportují. Šmakouna naleznete téměř v každém supermarketu, v prodejnách zdravé výživy a v některých fitness centrech. Šmakoun existuje v několika příchutích - od neutrální chuti až po brusinku a goji. Já pro dnešní recept zvolila právě novou příchuť šmakouna, švestku se skořicí. Musím říct, že tato mléčná rýže do mě spadla během několika minut, protože je prostě úžasná! :-) Oba dva druhy cukrů, které jsem do mléčné rýže použila koupíte například v obchodě Náš Grunt, stejně jako povidla, které jsou vyrobené pouze ze švestek a není v nich obsažen cukr ani konzervanty.

1. Rýži propláchněte a dejte ji do menšího hrnce nebo rendlíku.
2. K rýži přilijte mléko.
3. Na středním stupni (já mám na indukci stupňů 9 a vařila jsem rýži na 6) vařte rýži s mlékem za občasného míchání 20 - 30 minut než bude rýže měkká a mléko zredukované.
4. Během toho, co rýže s mlékem vaří do ní přidejte oba druhy cukrů a lžíci rumu.
5. Mezitím si nakrájejte na drobné kousky šmakouna.
6. Když je mléčná rýže uvařená, přidejte k ní šmakouna a důkladně vše promíchejte.
7. Rýži přesuňte na talíř, nahoru dejte lžíci povidel a nakonec vše posypejte nasekanými mandlemi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno