

| Ingredience: | |
| mleté maso | 400 - 500 g | 
| cibule | 1 ks | 
| mražená lahůdková zelenina (hrášek, kukuřice, květák, mrkev, fazolky) | 180 g | 
| česnek | 2 stroužky | 
| hořčice (plnotučná, dijonská) | 1 lžíce | 
| kvalitní worcestrová omáčka | dle chuti | 
| bramborový škrob | dle potřeby | 
| drcený kmín | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
| olej | dle potřeby | 
| sušené oregano | dle chuti | 
| hladkolistá petrželka | dle chuti | 
Mleté maso je velice oblíbené a u malých dětí určitě dvojnásob nebo aspoň u těch našich ano. Maso si vždy namelu sama z toho, co koupím. Tentokrát jsem neměla chuť ani na karbanátky ani na boloňskou omáčku, takže z toho vzniklo mleté na zelenině se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou. Je to rychlé a velice chutné jídlo.
Nejprve si očistěte česnek a cibuli. Cibulku si nakrájejte nahrubo. V pánvi rozpalte trochu oleje a cibulku orestujte dozlatova, přidejte mleté maso a nechte ho zatáhnout. Osolte, opepřete, přidejte kmín a oregano. Přidejte zeleninu a podlijte trochou vody. Nechte zhruba deset minut povařit. Pokud je potřeba ještě podlijte. Vniklou směs si zahustěte záklechtkou z cca 1 - 2 lžiček škrobu rozmíchaného v trošce vody. Měl by vzniknout takový zahuštěný sos. Dochuťte lžící hořčice, prolisovaným česnekem a worcestrovou omáčkou. Nechte společně prohřát a můžete servírovat. 
 Servírujte se šťouchanými brambory s opečenou cibulkou.