

| Ingredience: | |
| máslo | 1 lžíce |
| mleté vepřové maso | 500 g |
| červená cibule | 1 ks |
| mražené lesní houby | 200 g |
| tymián | dle chuti |
| slanina | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| koření čubrica | dle chuti |
| strouhaný čedar | 150 g |
| sůl | dle chuti |
| Na obalení: | |
| hladká mouka | dle potřeby |
| vejce | 3 ks |
| strouhanka | dle potřeby |
| uzená paprika | dle chuti |
Mleté řízečky se sýrem a houbami jsou prostě vynikající a navíc mají díky uzené paprice ve strouhance skvělou barvu.
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a rozmražené houby. Krátce podusíme.
Vše smícháme do mletého masa, do kterého přidáme koření a vejce. Zlehka vmícháme strouhaný čedar. Uděláme si placičky, které obalíme v těstíčku z vajec a hladké mouky. Nakonec obalíme ve strouhance s uzenou paprikou. Smažíme v rozehřáté troubě na plechu s pečícím papírem dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší dijonskou hořčicí.
Podrobné info: