Pažitka
Název:

Mleté řízky s uzeným sýrem a chilli papričkou


Mleté řízky s uzeným sýrem a chilli papričkou


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso600 g
nastrouhaný uzený sýr300 g
vejce1 ks
chilli paprička1 ks
mléko150 - 200 ml
sůl dle chuti
Trojobal:
hladká mouka dle potřeby
rozšlehané vejce2 ks
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Tyto řízky dělala má paní tchyně. Vždy jsem se dívala, jak je dělá, ale nějak se u nás zapomněly a tak jsem je zkusila včera a znovu jsem si je připomněla. 

Mleté maso (vepřové, kuřecí nebo bůček) smícháme s nastrouhaným uzeným sýrem, chilli papričkou, vejcem a mlékem a vše dobře promícháme. Dáme na noc uležet do ledničky. Druhý den maso promícháme a uděláme mokrou rukou řízečky. Obalíme v hladké mouce s vejci a nakonec ve strouhance. Pečící papír pokapeme olejem a řízky dáme péci do trouby na 180 stupňů. Jednou obrátíme. Můžeme smažit i ve fritovacím hrnci. Podáváme například s novým bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno