

| Drobenka: | |
| máslo | 100 g |
| polohrubá mouka | 250 g |
| cukr | 100 g |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| Tvarohový krém: | |
| měkký tvaroh | 250 g |
| vejce | 1 ks |
| mléko | 2 dcl |
| cukr | dle chuti |
| čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz...) | dle chuti |
Jak jste si už mohli všimnout, sladkosti a koláče nejsou úplně můj šálek kávy. Když jsem byla naposled s kamarádkou na večeři, tak jsem si jako dezert objednala další porci Roastbeefu. Naopak můj drahý otec ke své odpolední kávě koláček potřebuje. No a protože momentálně funguje jako chůva, musím mu tuto službu nějak oplatit.
Tento koláč je rychlý, snadný a opravdu dobrý. No a vzhledem k množství ovoce na zahradě ho rozhodně nedělám naposledy.
Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.
Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti.
Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky.
Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem.
Podávejte vychlazený.
Podrobné info: