Pažitka
Název:

Mokrý koláč s tvarohem a drobenkou


Mokrý koláč s tvarohem a drobenkou


Ingredience:
Drobenka:
máslo100 g
polohrubá mouka250 g
cukr100 g
prášek do pečiva1 lžička
Tvarohový krém:
měkký tvaroh250 g
vejce1 ks
mléko2 dcl
cukr dle chuti
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz...) dle chuti
Postup přípravy:

Jak jste si už mohli všimnout, sladkosti a koláče nejsou úplně můj šálek kávy. Když jsem byla naposled s kamarádkou na večeři, tak jsem si jako dezert objednala další porci Roastbeefu. Naopak můj drahý otec ke své odpolední kávě koláček potřebuje. No a protože momentálně funguje jako chůva, musím mu tuto službu nějak oplatit. 

Tento koláč je rychlý, snadný a opravdu dobrý. No a vzhledem k množství ovoce na zahradě ho rozhodně nedělám naposledy.

Ze studeného másla, cukru, mouky a prášku do pečiva udělejte drobenku. Jde to pochopitelně rukama, ale můžete použít i mixer a to pak trvá opravdu 3 minuty.

Ušlehejte tvaroh s vejcem a mlékem a oslaďte dle chuti. 

Na dno dortové formy, nebo remosky nasypejte 2/3 hotové drobenky a lehce umačkejte. Na drobenku nalijte tvarohový krém. Na krém naskládejte ovoce a posypejte zbytkem drobenky. 

Koláč pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 40 minut. Stejně dobře jde koláč péct i v remosce. Pokud se vám bude koláč připalovat, tak ho přikryjte alobalem. 

Podávejte vychlazený.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno