

| Ingredience: | |
| hladká mouka | 250 g |
| polohrubá mouka | 250 g |
| sůl | špetka |
| žloutek | 3 ks |
| vlahé mléko | cca 200 - 250 ml |
| citronová kůra | dle chuti |
| cukr | 100 g |
| rozpuštěné vlahé máslo | 120 g |
| droždí (rozdrobené droždí, trošku cukru a vlahé mléko a necháme vzejít) | 3/4 kostky |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| Tvarohová náplň: | |
| tvaroh | 500 g |
| cukr | dle chuti |
| citronová kůra | dle chuti |
| žloutky | 2 ks |
| vanilkový pudink v prášku | 1 ks |
| bílky - sníh | 2 ks |
| Povidlová náplň: | |
| povidla | dle potřeby |
| rum | dle chuti |
| nastrouhaný perník | dle chuti |
| Drobenka: | |
| polohrubá mouka | dle potřeby |
| cukr | dle potřeby |
| máslo | dle potřeby |
Koláčky z kynutého těsta, které si můžete naplnit vším, co máte rádi. U nás jsme tentokrát zvolili povidla a tvaroh.
Suroviny dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Pak těsto rozdělíme na stejně velké dílky, uděláme z nich placičky a poklademe tvarohovou náplní. Zabalíme do kuličky, na plechu do každé vytlačíme větší důlek a koláčky potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pak důlky naplníme povidly a posypeme drobenkou. Necháme 15 minut na plechu ještě kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 stupňů. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a pocukrujeme.
Podrobné info: