Pažitka
Název:

Moravský vrabec s listovým smetanovým špenátem


Moravský vrabec s listovým smetanovým špenátem


Ingredience:
Ingredience:
vepřová plec1000 g
sůl dle chuti
celý kmín dle chuti
česnek6 stroužků
sádlo dle potřeby
větší cibule2 ks
domácí kečup1,5 lžíce
příloha (brambory, knedlík) dle chuti
Smetanový špenát:
listový špenát dle potřeby
česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
zakysaná smetana nebo vejce dle chuti
Postup přípravy:

Měla jsem doma vepřovou plec a přemýšlela, co s ní. Nakonec padl tip na recept podle mého syna z Moravy a to na moravského vrabce se špenátem a knedlíkem.

Nejprve si pokrájíme maso na větší kousky. V pečící nádobě zpěníme na sádle obě pokrájené cibule, přidáme pokrájené maso, rozdrcený česnek, kmín a sůl. Vše krátce osmahneme po všech stranách a podlijeme vodou. Vložíme do trouby a pečeme při 200°C doměkka. Ke konci pečení přidáme k pečenému masu domácí kečup a dobře promícháme. Dávám to místo červené papriky. Chuť je jemná, lepší než s práškovou červenou paprikou. Naučil mě to můj syn.

Maso můžeme podávat například s bramborovým knedlíkem a smetanovým špenátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno