Pažitka
Název:

Mořská štika s cibulovým pyré


Mořská štika s cibulovým pyré


Ingredience:
Ingredience:
mořská štika2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
prolisovaný česnek dle chuti
hladká mouka dle potřeby
mletá uzená paprika dle chuti
olej na smažení
Pyré:
velká cibule4 ks
jablko1 ks
sůl dle chuti
máslo1 lžička
cukr špetka
zeleninový nebo masový vývar100 ml
zakysaná smetana2 lžíce
Postup přípravy:

Ryby bychom měli jíst často, bohužel jsou dost drahé, ale přesto se snažím na ně v jídelníčku nezapomínat. Tentokrát jsem zvolila jako přílohu cibulové pyré a moc nám chutnalo!

Cibule oloupeme, nakrájíme na velké kusy, dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, cukr a vývar. Chvíli dusíme a přidáme rozkrájené jablko, dále dusíme. Vývar slijeme a cibuli s jablkem rozmixujeme a vmícháme kysanou smetanu. Dochutíme solí, pepř, přidáme pepř a trochu citronové šťávy.

Vývar z cibule mi bylo líto vylít, tak jsem ho použila na polévku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno