Pažitka
Název:

Moučník s kompotovanými třešněmi a tvarohovo-lučinovou polevou


Moučník s kompotovanými třešněmi a tvarohovo-lučinovou polevou


Ingredience:
Ingredience:
třešně300 g
třtinový cukr150 g
vanilkový cukr1 balíček
šťáva z jednoho citronu dle chuti
vejce4 ks
změklé máslo70 g
polohrubá mouka180 g
kypřící prášek do pečiva1/2 balíčku
sůl špetka
mléko150 ml
Malibu nebo rum1 lžíce
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání formy
Poleva:
měkký tvaroh120 g
domácí lučina nebo vaničková lučina120 g
moučkový cukr100 g
Na ozdobu:
třešně dle potřeby
červená dortová želatina1 balení
Postup přípravy:

Tak až od ledna! Říkáte si, že byste měli myslet na linii? Neeee, jen se podívejte o co přicházíte. A vůbec dle ingrediencí je to docela zdravý moučník.

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky, promíchanou s práškem do pečiva, mléko a Malibu. Nakonec do těsta vmícháme třesně obalené v mouce. Ve formě pečeme cca 35- 40 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.

Tvaroh a lučinu smícháme s cukrem a vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dortík, poklademe třešněmi a necháme ztuhnout.

Připravíme si dortovou červenou želatinu podle návodu a nakonec způsobem cik cak potřeme vlažnou želatinou dortík s polevou a třešněmi. Dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou apod.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno