Pažitka
Název:

Moučník s krémem a praženým kokosem


Moučník s krémem a praženým kokosem


Ingredience:
Ingredience:
celá vejce5 ks
moučkový cukr2 malé hrnky (po 200ml)
polohrubá mouka3 větší hrnky (po 320ml)
olej1 malý hrnek
perlivá voda1 větší hrnek
prášek do pečiva1 ks
Krém:
moučkový cukr100 g
máslo200 g
vanilkový pudink1 ks
mléko450 ml
cukr1 lžíc
Na posypání:
strouhaný kokos100 g
moučkový cukr100 g
Postup přípravy:

Kdysi jsme byli s rodiči u známých v NDR a dostali jsme tento moučník. Úplně jsem si ho zamilovala a tak jsme dostali na papírku v němčině tento recept. Od té doby ho moje mami dělala už mockrát. A vždycky si na tu návštěvu u paní Ruth vzpomenu.

Celá vejce a cukr vyšlehejte do pěny. Za stálého míchání postupně přidávejte mouku s práškem do pečiva, olej a perlivou vodu. Těsto vlijte na vyšší, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech. Pečte v troubě rozpálené na 170°C dorůžova. Zkuste špejlí.

Na krém nejprve uvařte dohusta v mléce pudink s jednou lžící cukru. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Našlehejte cukr s povoleným máslem a po lžících vmíchávejte pudink. Krém naneste rovnoměrně na vychladlý korpus.

Na pánev vsypte kokos s cukrem. Při mírné teplotě, za stálého míchání, upražte do světle hnědé barvy a rychle odstavte ze zdroje tepla. Po vychladnutí kokosem posypte celý povrch moučníku. Nechte důkladně vychladit.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno