Pažitka
Název:

Moučník z ovesných vloček s pudinkem a jahodami


Moučník z ovesných vloček s pudinkem a jahodami


Ingredience:
Korpus:
polohrubá mouka (mandlová mouka)2 hrnky
ovesné vločky3/4 hrnku
vejce3 ks
mléko1 a půl hrnku
třtinový cukr1/2 hrnku
olej3/4 hrnku
prášek do pečiva1 ks
drcené mandle2 lžíce
Náplň:
mléko600 ml
cukr dle chuti
vanilkový pudink2 ks
máslo180 g
Zdobení:
jahody či jiné ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Tento moučník stojí určitě za vyzkoušení. Ovesné vločky i mandle udělají výbornou chuť a v teplých dnes osvěží i vychladlý pudink s ovocem.

Vejce ušleháme s cukrem, olejem a mlékem. Pramínek přidáváme mouku s ovesnými vločkami, smíchanou s práškem do pečiva. Vše zlehka promícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova, cca 30 - 35 minut.

Mezitím uvaříme podle návodu pudinky. Necháme vychladnout a vmícháme změklé máslo. Na pudink poklademe ovoce. 

Moučník uložíme do chladu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno