

| Ingredience: | |
| povidla | 125 g |
| divoké brusinky | 125 g |
| cukr krystal nebo stevie | 150 g |
| hladká mouka | 110 g |
| polohrubá mouka | 110 g |
| prášek do pečiva nebo soda | 1/4 lžičky |
| máslo | 130 g |
| vejce | 4 ks |
| horká voda | 4 lžíce |
| šlehačka Dr. Oetker + mléko dle návodu | 2 ks |
| ztužovač šlehačka za studena Dr. Oetker | 1 ks |
| máslo | na vymazání plechu |
| Na zdobení: | |
| strouhaná čokoláda | dle chuti |
| Mozartovy koule | dle chuti |
Dnes jsem opět experimentovala a zkusila upéct něco dobrého ke kávě. Výsledek byl výborný, takže určitě doporučuji upéct.
Nejdříve rozpustíme máslo a vyšleháme jej s brusinkami a povidly. Vejce s vodou a cukrem ušleháme do husté pěny. Do pěny z vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a brusinkami a pramínkem přidáváme mouku s práškem do pečiva.
Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 25 minut.
Šlehačku a ztužovač vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu. Moučník dáme přes noc do chladu. Zdobíme strouhanou čokoládou a Mozartovými koulemi.
Podrobné info: