Pažitka
Název:

Moučník z povidel a divokých brusinek


Moučník z povidel a divokých brusinek


Ingredience:
Ingredience:
povidla125 g
divoké brusinky125 g
cukr krystal nebo stevie150 g
hladká mouka110 g
polohrubá mouka110 g
prášek do pečiva nebo soda1/4 lžičky
máslo130 g
vejce4 ks
horká voda4 lžíce
šlehačka Dr. Oetker + mléko dle návodu2 ks
ztužovač šlehačka za studena Dr. Oetker1 ks
máslo na vymazání plechu
Na zdobení:
strouhaná čokoláda dle chuti
Mozartovy koule dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem opět experimentovala a zkusila upéct něco dobrého ke kávě. Výsledek byl výborný, takže určitě doporučuji upéct.

Nejdříve rozpustíme máslo a vyšleháme jej s brusinkami a povidly. Vejce s vodou a cukrem ušleháme do husté pěny. Do pěny z vajec pomalu přimícháme máslo s povidly a brusinkami a pramínkem přidáváme mouku s práškem do pečiva.

Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, který jsme potřeli máslem. Pečeme v troubě na 180 stupňů 25 minut.

Šlehačku a ztužovač vyšleháme a rozetřeme na vychladlou buchtu. Moučník dáme přes noc do chladu. Zdobíme strouhanou čokoládou a Mozartovými koulemi.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno