

| čerstvé blumy nebo švestky (půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár) | 700 g | 
| čerstvá ricotta Gran Moravia | 400 g | 
| vanilkový cukr | 70 g | 
| vaječný žloutek (pokud možno od veselých slepiček :)) | 3 ks | 
| citron (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citronu) | 1 ks | 
| třtinový cukr | 100 g | 
| pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru) | 1 ks | 
| hořká čokoláda (já použila 85% belgickou) | dle potřeby | 
| smetana na šlehání | 150 g | 
| rum | 2 víčka | 
| Ingredience: | 
S lákavým balením čerstvé ricotty z obchůdku Gran Moravia přemýšlím, co bych z toho asi tak mohla připravit. Napadá mě jako první..dezert! Tak jsme si po nedělním obědu Spaghetti alla Puttanesca (viz. další recept) udělali sladký dezert z ricotty a čerstvých blum z Penny.
Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou.
Postup: