Pažitka
Název:

Mousse di ricotta con salsa di prugne


Mousse di ricotta con salsa di prugne


Ingredience:
čerstvé blumy nebo švestky (půl kila použijeme na teplý krém, zbytkem ozdobíme pohár)700 g
čerstvá ricotta Gran Moravia400 g
vanilkový cukr70 g
vaječný žloutek (pokud možno od veselých slepiček :))3 ks
citron (budeme potřebovat jak kůru, tak i šťávu z půlky citronu)1 ks
třtinový cukr100 g
pomeranč (budeme potřebovat jenom kůru)1 ks
hořká čokoláda (já použila 85% belgickou) dle potřeby
smetana na šlehání150 g
rum2 víčka
Ingredience:
Postup přípravy:

S lákavým balením čerstvé ricotty z obchůdku Gran Moravia přemýšlím, co bych z toho asi tak mohla připravit. Napadá mě jako první..dezert! Tak jsme si po nedělním obědu Spaghetti alla Puttanesca (viz. další recept) udělali sladký dezert z ricotty a čerstvých blum z Penny. 

Není to nic těžkého, v podstatě se všechno rozmixuje, ricottový krém se dá chladit do lednice a na konec se zalije teplou karamelizovanou blumou

 

Postup:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno