

| Ingredience: | |
| mozzarella | 2 ks |
| Gremolata: | |
| červená feferonka | 1 ks |
| černé olivy | 8 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| kůra z citronu a limetky | dle chuti |
| šťáva z limetky | 1 lžička |
| olivový olej | 3 lžíce |
| sůl | špetka |
| zelená petrželka | hrst |
Podle receptu Nigelly Lawson....
Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou. Necháme chvilku uležet.
Poznámka:
Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.
Podrobné info: