Pažitka
Název:

Mozzarella s pikantní gremolatou


Mozzarella s pikantní gremolatou


Ingredience:
Ingredience:
mozzarella2 ks
Gremolata:
červená feferonka1 ks
černé olivy8 ks
česnek1 stroužek
kůra z citronu a limetky dle chuti
šťáva z limetky1 lžička
olivový olej3 lžíce
sůl špetka
zelená petrželka hrst
Postup přípravy:

Podle receptu Nigelly Lawson....

Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou. Necháme chvilku uležet.

Poznámka:

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno