Pažitka
Název:

Mramorová vláčná bábovka


Mramorová vláčná bábovka


Ingredience:
Ingredience:
rostlinný tuk250 g
cukr moučka200 g
žloutek3 ks
tvaroh ve vaničce250 g
polohrubá mouka250 g
prášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 ks
bílky (na sníh)3 ks
kakao dle potřeby
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na něco sladkého k odpolední kávičce nebo čaji. Tato bábovka je díky tvarohu úžasně vláčná, rozhodně to není bábovka "dusivka".

Veškeré sypké ingredience - mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr - promícháme a pak přidáme 3 žloutky, tvaroh a rozpuštěnou nebo změklý tuk. Vše necháme v robotu pořádně promíchat a nakonec ručně vmícháme sníh.

Hotové těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme kakao. Obě těsta střídavě lijeme do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pečeme zvolna při 180°C asi 45 minut. Hotovou bábovku vyndáme z trouby, položíme na ni talíř a překlopíme. Pokud by nám vychladla ve formě, špatně by se vyklápěla.

VENDY TIP! Pokud do světlého těsta přidáte oříšky, nebo vaječný likér, získá tak bábovka úplně šmrnc! Tak neváhejte vyzkoušet i jiné varianty, stojí to za to!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno