Pažitka
Název:

Mramorovaná bábovka s tvarohem


Mramorovaná bábovka s tvarohem


Ingredience:
Ingredience:
tučný tvaroh ve vaničce250 g
máslo, změklé + na vymazání formy200 g
pískový cukr200 g
vejce (bílky a žloutky zvlášť)4 ks
mouka (150g hladké a 150g polohrubé)300 g
vanilkový cukr1 sáček
prášek do pečiva1 sáček
kakao3 - 4 lžíce
rum2 - 3 lžíce
hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Tvarohové bábovky na všechny možné způsoby to je moje. Miluji, že nejsou suché, ale vláčné a jemné zároveň. Dnes Vám zde aktualizuji můj nejoblíbenější recept a to na mramorovou bábovku s tvarohem a rumem.

Nejprve si vyšleháme z bílků krásně tuhý sníh a troubu předehřejeme na 170°C. Poté si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou bábovkovou formu.

Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme rum, vanilkový cukr a máslo. Opět vyšleháme a nyní je čas přidat tvaroh. Dobře spojíme. Obě mouky spojíme dohromady a vsypeme do nich kypřící prášek. Vše nasypeme k tvarohové směsi a dobře promícháme. Nyní opatrněji "vpracujeme" tuhý sníh.

Část těsta dáme bokem a smícháme s kakaem, můžeme přidat i pár lžic mléka, aby kakaová část nebyla tak tuhá.

Nyní už jen podle chuti vrstvíme kakaovou a světlou část. Dáme péct do trouby, dokud nevyjde špejle z těsta čistá, trvá to poměrně dlouho, cca 45 - 50 minut.

Necháme dobře vychladnout a podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem nebo politou čokoládou.

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno