

| Korpus: | |
| BeBe vanilkové sušenky | 1 balení |
| mléko | 2 lžíce |
| máslo nebo Hera | 70 - 90 g |
| tuk | na vymazání formy |
| Tvarohový krém: | |
| tvaroh | 2 vaničky |
| bílý jogurt | 1 malý kelímek |
| celé vejce | 1 ks |
| žloutek | 1 ks |
| bramborový škrob | 1 rovná lžíce |
| sůl | špetka |
| med | 1 lžíce |
| moučkový cukr | 2 lžíce |
| vanilkový cukr/přírodní vanilka | 1 ks |
| holandské kakao | 1 lžička |
Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení klasického receptu bez ovesných vloček a přízviska zdravé. Když se má hřešit, tak pořádně! Upečte si se mnou dnešní tvarohový koláč dvou barev a potěšte i vy své chuťové pohárky.
Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. Korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň.
Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, jedno celé vejce a jeden žloutek, rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. "Nacákáme" kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.
Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190°C a poté 15 - 25 minut na 170°C.
Užijte si krásný den a dobrou chuť.
Podrobné info: