Pažitka
Název:

Mramorový cheesecake


Mramorový cheesecake


Ingredience:
Korpus:
BeBe vanilkové sušenky1 balení
mléko2 lžíce
máslo nebo Hera70 - 90 g
tuk na vymazání formy
Tvarohový krém:
tvaroh2 vaničky
bílý jogurt1 malý kelímek
celé vejce1 ks
žloutek1 ks
bramborový škrob1 rovná lžíce
sůl špetka
med1 lžíce
moučkový cukr2 lžíce
vanilkový cukr/přírodní vanilka1 ks
holandské kakao1 lžička
Postup přípravy:

Po hodně dlouhé době jsem se pustila do pečení klasického receptu bez ovesných vloček a přízviska zdravé. Když se má hřešit, tak pořádně! Upečte si se mnou dnešní tvarohový koláč dvou barev a potěšte i vy své chuťové pohárky.

Rozdrtíme vanilkové sušenky a zalijeme dvěma lžícemi mléka a rozpuštěným máslem nebo herou. Promícháme a směsí naplníme dno dortové formy vymazané tukem, dobře udusáme. Korpus dáme chladit do lednice a připravíme si náplň. 

Na tu smícháme tvarohy, bílý jogurt, jedno celé vejce a jeden žloutek, rovnou polévkovou lžíci bramborového škrobu, špetku soli, lžíci medu, lžíce cukru moučka a trochu přírodní vanilky z lusku. Nyní 2/3 nalijeme na vychladlý korpus ve vymazané formě a do třetí části krému přidáme lžičku kakaa. "Nacákáme" kakaový krém na vrch dortu a nožem vytvoříme vzor.

Pečeme v předem vyhřáté troubě nejprve 30 minut na 190°C a poté 15 - 25 minut na 170°C.

Užijte si krásný den a dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno