

| Ingredience: | |
| vypeckované švestky | 400 g |
| změklé máslo | 150 g |
| třtinový cukr | 160 g |
| kokosové mléko nebo likér | 4 lžíce |
| polohrubá mouka | 250 g |
| prášek do pečiva | 3/4 balíčku |
| bílý jogurt | 200 g |
| mletý mák | 4 lžíce |
| ovesné vločky | 2 lžíce |
| Žmolenka: | |
| třtinový cukr | 100 g |
| máslo | 100 g |
| hrubá mouka | 100 g |
Pojďme si upéct něco dobrého k odpolední kávě. Dnes mramorový koláč, kde jsem místo kakaa použila na mramorování mák a bylo to výborné.
Ze změklého másla, třtinového cukru a kokosového mléka ušleháme krém. Postupně přidáváme vejce mouku s práškem do pečiva i s mletým mákem, ovesné vločky a jogurt. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozpůlené švestky vložíme do těsta. Posypeme žmolenkou, kterou připravíme z třtinového cukru, másla a hrubé mouky. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.
Podrobné info: