Pažitka
Název:

Mramorový koláč s mákem, švestkami a žmolenkou


Mramorový koláč s mákem, švestkami a žmolenkou


Ingredience:
Ingredience:
vypeckované švestky400 g
změklé máslo150 g
třtinový cukr160 g
kokosové mléko nebo likér4 lžíce
polohrubá mouka250 g
prášek do pečiva3/4 balíčku
bílý jogurt200 g
mletý mák4 lžíce
ovesné vločky2 lžíce
Žmolenka:
třtinový cukr100 g
máslo100 g
hrubá mouka100 g
Postup přípravy:

Pojďme si upéct něco dobrého k odpolední kávě. Dnes mramorový koláč, kde jsem místo kakaa použila na mramorování mák a bylo to výborné.

Ze změklého másla, třtinového cukru a kokosového mléka ušleháme krém. Postupně přidáváme vejce mouku s práškem do pečiva i s mletým mákem, ovesné vločky a jogurt. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozpůlené švestky vložíme do těsta. Posypeme žmolenkou, kterou připravíme z třtinového cukru, másla a hrubé mouky. Pečeme v rozehřáté troubě dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno