

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 2 hrnky |
| poloh. mouka na vysypání | 1/2 hrnku |
| ovesné mléko | 1 a 1/2 hrnku |
| olej | 1/2 hrnku |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| sůl | 1 špetka |
| máslo na vymazání formy | 1 plátek |
| Na kakaovou část: | |
| kakao | 2 lžíce |
| čokofloky / hořká čokoláda | 1 bal |
| Na kokosovou část: | |
| strouhaný kokos | 8 lžic |
| Moučkový cukr na dokončení |
Pomalu jsou tu Velikonoce a internet postupně zaplavují beránci. Tak abych nebyla pozadu, podělím se s vámi o hrnkový recept na čokoládovo-kokosového. Je to vlastně takové univerzální bábovkové těsto, které si podle potřeby vždy upravíme, takže je chuť pokaždé trošku jiná.
Formu na beránka si vymažete tukem a vysypete moukou.
Všechny ingredience ve větší míse vyšleháte v řidší těsto.
To potom rozdělíte na půl.
Do první poloviny ještě zašleháte kakao a čokoládu.
Do druhé kokos.
Těsta vlijete do formy a beránka dáte péct do trouby předehřáté na 180°C.
Beránek je pečený asi za hodinku.
Hotového beránka opatrně vyklopíte z formy a posypete moučkovým cukrem / můžete ho po vychladnutí zalít čokoládou.
Veselé Velikonoce!