Pažitka
Název:

Mrkvičkový krém


Mrkvičkový krém


Ingredience:
Ingredience:
zeleninový vývar1,5 l
kokosové mléko200 ml
mrkev1 kg
větší oloupané brambory3 ks
cibule1 ks
olej1 lžíce
sušený koriandr1 lžička
tymián pár snítek
tmavý toustový chléb na krutonky dle potřeby
smetana a tymián na ozdobu
Postup přípravy:

Nad mrkví mnoho lidí ohrnuje nos, protože v ní vidí jídlo pro děti. Každý si hned vybaví mixované dětské příkrmy, kašičky a polívčičky, přece nic pro dospělého. Ale to je omyl. Nedávno jsem si řekla, že odhodím předsudky a vrhla se na mrkvový krém. Aby to nebylo jako kašička pro dětičky, přidala jsem koření a místo smetany použila kokosové mléko. Hotový krém je zkrátka úžasný.

Mrkev oloupeme. Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno posekanou cibuli. Přidáme kostičky brambor i mrkve a chvíli opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 15min do změknutí. Poté rozmixujeme, přidáme koriandr, lístky tymiánu a podle chuti osolíme i opepříme. Podáváme s opečenými krutonky, pokapané smetanou s pár lístky tymiánu.
Krutonky si připravíme tak, že kostičky toustového chleba opečeme na pánvi. Je ovšem nutné hlídat, protože se snadno spálí.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Lentesová

    zavřít okno