Pažitka
Název:

Mrkvičkový řez s tvarohem


Mrkvičkový řez s tvarohem


Ingredience:
Křehké těsto:
špaldová hladká mouka400 g
polohrubá mouka100 g
hrubá mouka100 g
jedlá soda2 lžičky
citron - kůra z něj1/2 ks
cukr100 g
žloutky2 ks
vychlazené a hrubě nastrouhané máslo250 g
jemně strouhaná mrkvička250 g
Náplň:
tvaroh500 g
cukr20 g
citron - kůra z něj1/2 ks
žloutky2 ks
vanilka dle chuti
bílky vyšlehané do sněhu4 ks
Postup přípravy:

Tohle je ten typ moučníku, na který budete rozdávat recepty každému, kdo ochutná. Křehké, vláčné řezy netradičně z mrkvičky, doplněné jemnou tvarohovou náplní, lahodí nejen oku, ale také mlsným jazýčkům. Tak směle do něj!

Na válu zpracujeme všechny suroviny v homogenní, pevné těsto. Na 2 pláty pečícího papíru si vyznačíme okraje plechu.

Těsto rozdělíme na 2 stejně velké kusy a rozválíme přímo na papíře podle vyznačeného plechu. Z ořezků můžeme vykrájet ozdoby nahoru na koláč. Jeden z vyválených plátů položíme na plech.

Rozehřejeme troubu na 175°C. V míse vyšleháme sníh z bílků, v jiné vymícháme zbylé suroviny na náplň a jako poslední do náplně ručně vmícháme sníh. Náplň rozetřeme na těsto, pomocí pečícího papíru přeneseme druhý plát těsta na náplň (a případně poklademe vykrájenými ozdobami z ořezků těsta).

Šup do trouby a péct do zlatova. Nafoukne se, po vytažení z trouby zase splaskne. Chutná výborně i druhý den, kdy zavlhne od tvarohu a zjemní.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno