

| Ingredience: | |
| celá vejce | 2 ks |
| cukr | 150 g |
| polohrubá mouka | 350 g |
| velká mrkev | 5 ks |
| mléko | 250 ml |
| zakysaná smetan | 250 g |
| kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| čokoláda nalámaná na kousky | dle chuti |
To si takhle přijde Petik ze školky, zamíří k lednici a vyndává mi mrkve a říká "péct". No co na to říct? Přece mu neřeknu ne. Ale stejný koláč jako minulý týden jsem péct opravdu nechtěla, tak jsem zkusila mrkvové těsto v kombinaci se zakysanou smetanou a čokoládou... A máme bábovku.
Nejprve si vymažeme a vysypeme strouhankou formu na bábovku. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, sypké ingredience a vyšleháme těsto. Mrkve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, čokoládu posekáme a vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do připravené formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je bábovka upečená. Poté bábovku ještě teplou otočíme na talíř, vyjmeme z formy, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.
Podrobné info: