Pažitka
Název:

Mrkvová bábovka s čokoládou


Mrkvová bábovka s čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
celá vejce2 ks
cukr150 g
polohrubá mouka350 g
velká mrkev5 ks
mléko250 ml
zakysaná smetan250 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
vanilkový cukr1 ks
čokoláda nalámaná na kousky dle chuti
Postup přípravy:

To si takhle přijde Petik ze školky, zamíří k lednici a vyndává mi mrkve a říká "péct". No co na to říct? Přece mu neřeknu ne. Ale stejný koláč jako minulý týden jsem péct opravdu nechtěla, tak jsem zkusila mrkvové těsto v kombinaci se zakysanou smetanou a čokoládou... A máme bábovku.

Nejprve si vymažeme a vysypeme strouhankou formu na bábovku. V míse si vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko, zakysanou smetanu, sypké ingredience a vyšleháme těsto. Mrkve oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, čokoládu posekáme a vmícháme do těsta. Těsto vylijeme do připravené formy. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 60 minut. Před vytažením z trouby, zkontrolujeme špejlí, zdali je bábovka upečená. Poté bábovku ještě teplou otočíme na talíř, vyjmeme z formy, necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno