

| Ingredience: | |
| mrkev | 200 g |
| menší cibule | 1 ks |
| menší brambora | 1 ks |
| přepuštěné máslo | 1 lžíce |
| cukr | dle chuti |
| vývar nebo voda | 1/2 l |
| koriandr | hrst |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| máslo | oříšek |
Mrkvová polévka nemusí být jen nudnou zeleninovou polévkou, ale i prezentací zajímavých chutí, které ocení každý milovník krémových polévek.
Mrkev nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle opečeme. Asi v polovině opékání přidáme na drobno nakrájenou cibuli a brambor na kostičky. Přidáme sůl a pepř a opékáme ještě chvíli, do zesklovatění cibule. Poté zalijeme vývarem a necháme uvařit do měkka. Nakonec přidáme listy čerstvého koriandru a vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme oříškem másla a podáváme.
Výborně chutná s opečenou bagetkou a sýrem typu cheddar.