Pažitka
Název:

Mrkvová krémová polévka s koriandrem


Mrkvová krémová polévka s koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
mrkev200 g
menší cibule1 ks
menší brambora1 ks
přepuštěné máslo1 lžíce
cukr dle chuti
vývar nebo voda1/2 l
koriandr hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
máslo oříšek
Postup přípravy:

Mrkvová polévka nemusí být jen nudnou zeleninovou polévkou, ale i prezentací zajímavých chutí, které ocení každý milovník krémových polévek.

Mrkev nakrájíme na kostičky a na přepuštěném másle opečeme. Asi v polovině opékání přidáme na drobno nakrájenou cibuli a brambor na kostičky. Přidáme sůl a pepř a opékáme ještě chvíli, do zesklovatění cibule. Poté zalijeme vývarem a necháme uvařit do měkka. Nakonec přidáme listy čerstvého koriandru a vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme oříškem másla a podáváme.
Výborně chutná s opečenou bagetkou a sýrem typu cheddar.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno