Pažitka
Název:

Mrkvová krémová polévka s mátou


Mrkvová krémová polévka s mátou


Ingredience:
Ingredience:
velká mrkev4 ks
šalotka1 ks
menší brambory2 ks
vývarcca 500 ml
mletý kmín1/2 lžičky
muškátový oříšek1/4 lžičky
bezlaktózové mléko100 ml
máta + k podávání3 lístky
Ghí dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Už nějakou dobu se u nás bojuje s bacily, tak je jídlo více méně dietní. Ale i při dietě se dají vařit jídla dobrá. Je pravdou, že ty možnosti výběru nejsou až tak veliké. Tato podoba krémové polévky je bez smetany, protože jsme na čas museli vyřadit laktózu, ale nahradila jsem ji bezlaktózovým mlékem a na chuť to nemělo prakticky žádný vliv. Všichni jsme si pochutnali.

Nejprve si očistíme mrkev a nakrájíme na kolečka. Stejně tak si oloupeme šalotku a nasekáme najemno a oloupeme a nakrájíme brambory. V hrnci si na troše Ghí zesklovatíme nakrájenou šalotku a pak přidáme mrkev a brambory. Chvíli osmahneme. Poté zalijeme vývarem a vaříme cca 10 minut. Jakmile je zelenin měkká, přidáme mátu a vše rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme kmín, muškátový oříšek, sůl a pepř. Přilijeme mléko (či smetanu) a necháme provařit. Na závěr pak případně ještě dosolíme či dopepříme. Podáváme s lístkem máty.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno