Pažitka
Název:

Mrkvová polévka s petrželí, zázvorem a česnekem


Mrkvová polévka s petrželí, zázvorem a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghí1 lžíce
cibule2 ks
mrkev300 g
petržel1 ks
česnek2 stroužky
nastrouhaný zázvor1 lžička
brambora1 ks
sůl dle chuti
šťáva z 1/2 pomeranče dle chuti
umeocet1 lžíce
rýžová smetana Soyatoo5 lžic
voda1 l
Postup přípravy:

Polévková vitamínová bomba. Letošní zima je spíš aprílová a v tomto počasí je třeba podpořit imunitní systém a zároveň se hezky prohřejeme.

Na Ghí orestujeme cibulku s česnekem, pozor ať se nespálí česnek by zhořknul. Přidáme mrkev, petržel, promícháme, prohřejeme. Zalejeme vodou, přidáme sůl, brambor, vaříme do změknutí. Ke konci přidáme lžičku nastrouhného zázvoru už nevaříme. Přidáme šťávu z pomeranče, 5 lžic rýžové smetany Soyatoo a 1 lžíci Umeocta, rozmixujeme.

Pokud nemáte rýžovou smetanu dejte zakysanou a už nekyselte Umeoctem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno