Pažitka
Název:

Mrkvová polévka

vegetariánský recept


Mrkvová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mrkev6 ks
střední cibule2 ks
zeleninový vývar0,5 l
smetana0,2 l
kmín hrstka
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Tento recept je inspirován receptem mého tatínka, který vždycky přijde v neděli do kuchyně, zavře se tam na hodinu a připraví oběd pro celou rodinu. 

Kouzlo jeho vaření je v tom, že se vlastně ani velice nedivá nikam do kuchařek na gramáže a postupy, prostě vezme pár dobrých surovin a uvaří z nich pokaždé dobré jídlo. Dnes zde představuji recept, který mi přijde velmi vhodný na toto jarní, ale stále pořád chladné období. Od mala mám zafixované, že polévka je grunt, a proto si i dnes jednu uvaříme

Nejprve si najemno nastrouháme zhruba 6 mrkví a poté spolu s cibulkou orestujeme na másle. Přilijeme zeleninový vývar, kmín, sůl, pepř a společně chvíli provaříme. Na závěr můžeme polévce dodat sytost trochou smetany. Pokud byste chtěli být modernější a připravit si krémovou polévku, vše jen rozmixujte tyčovým mixérem.

Než napíši součet ingrediencí, Vás potřebuji upozornit na jednu zásadní věc. Často se mi stává i u jiných portálů o vaření, které zveřejňují naše recepty, že poukazují na chybějící gramáže ingrediencí jako je sůl, pepř apod. Vážení přátelé, vše je hlavně podle chuti. A jak říkávala moje babička, přisolit se dá vždycky. 

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno