

| Ingredience: | |
| strouhaná mrkev | 100 g |
| ovčí tvaroh (nebo kravský) | 150 g |
| strouhaný čedar (gouda, eidam) | 50 g |
| česnek | 2 stroužky |
| bílý jogurt | 3 lžíce |
| pažitka | hrst |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Tato pomazánka je u nás stálicí už několik let. I když původní složení nebylo zdaleka tak zdravé. Já jsem si jí trochu upravila, někdy přidám něco navíc nebo něco, co je nutné aktuálně spotřebovat. Ale pevný základ zůstává.
Mrkev a sýr si nastrouháme na jemno. Přidáme tvaroh, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a bílý jogurt (do požadované konzistence). Nakonec osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.
Podrobné info: