Pažitka
Název:

Mrkvová pomazánka s ovčím tvarohem a čedarem


Mrkvová pomazánka s ovčím tvarohem a čedarem


Ingredience:
Ingredience:
strouhaná mrkev100 g
ovčí tvaroh (nebo kravský)150 g
strouhaný čedar (gouda, eidam)50 g
česnek2 stroužky
bílý jogurt3 lžíce
pažitka hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tato pomazánka je u nás stálicí už několik let. I když původní složení nebylo zdaleka tak zdravé. Já jsem si jí trochu upravila, někdy přidám něco navíc nebo něco, co je nutné aktuálně spotřebovat. Ale pevný základ zůstává.

Mrkev a sýr si nastrouháme na jemno. Přidáme tvaroh, prolisovaný česnek, nasekanou pažitku a bílý jogurt (do požadované konzistence). Nakonec osolíme, opepříme a dobře promícháme. Necháme vychladit v lednici a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno