Pažitka
Název:

Mrkvová roláda


Mrkvová roláda


Ingredience:
Těsto:
vejce3 ks
hnědý cukr či jiné sladidlo110 g
sůl špetka
řepkový olej2 lžíce
šťáva z jednoho citronu dle chuti
větší najemno nastrouhané mrkve2 ks
špaldová mouka100 g
bio kypřící prášek1 lžička
skořice1 lžička
mletý zázvor1 necelá lžičk
Krém - dětská verze:
plnotučný tvaroh dle potřeby
mascarpone dle potřeby
datlový sirup dle chuti
Druhá náplň:
vyšlehaná šlehačka1 kelímek
mascarpone dle potřeby
vanilkový lusk - vanilka z něj1 ks
skořice špetka
cukr či jiné sladidlo dle chuti
Postup přípravy:

Když už jsem na Velikonoce chtěla udělat roládu, tak jsem chtěla vyzkoušet něco jiného než klasické piškotové. Náhodou jsem na googlu narazila na recept, kde byla použita mrkev do těsta. Nedalo mi to a hned jsem s menší úpravou musela vyzkoušet a opravdu stojí za to.

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, citronovou šťávu, pak vmícháme mrkev a mouku s kypřícím práškem, sodou a kořením (mouku dávám přes sítko) - pečeme na pečícím papíru na 180°C tak 10-15 minut dle výšky těsta.
Ještě za tepla přesunu korpus na čistou utěrku, sundám papír a zamotám na sucho. Nechám vychladnout zamotané. Mezitím vyšlehám krémy, pak roládu rozmotám, natřu a opět zamotám. Nechte odpočinout v lednici tak přes noc či na pár hodin.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno