Pažitka
Název:

Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem


Mrkvové řezy s čokoládou a čokoládovým proteinem


Ingredience:
Ingredience:
velká mrkev2 ks
sůl špetka
vejce2 ks
mléko2 šálky
celozrnná mouka3,5 šálku
řepkový/arašídový olej6 lžic
skořice1/2 lžičky
jedlá soda1 rovná lžička
čokoládový protein (nemusí být)1,5 odměrky
holandské kakao3 lžíce
med3 - 5 lžic
čokoláda (na vaření min 45% či kvalitnější okolo 70%)100 g
Postup přípravy:

Protože se tento mrkvový kavalír těšil na Instagramu velké slávě, nemůžu vás recept zatajit. Jde o velmi jednoduchý a výživný dezert, ve kterém jsem použila čokoládový protein, ale stejně dobře bude fungovat i příchuť karamelu nebo arašídů. Záleží jen na vás, jaký mu dodáte "šmrnc"!

Mrkev nastrouháme nahrubo, nasypeme do větší mísy a osolíme. Po chvíli přidáme vejce, mléko, mouku, olej, skořici, jedlou sodu, protein, holandské kakao a med.

Vypracujeme těsto, které nalijeme na vysoký plech s pečicím papírem. Dáme péct při teplotě 180°C přibližně po 35 minut.

Poté koncovou částí vařečky s kulatým průřezem vytvoříme díry v pravidelných vzdálenostech. Rozpustíme čokoládu a polijeme jí připravené mrkvové řezy. Snažíme se nalévat čokoládu zejména do připravených otvorů. Po vychladnutí můžeme podávat. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno