Pažitka
Název:

Mrkvovo-celerové placky

raw


Mrkvovo-celerové placky


Ingredience:
Ingredience:
namočená lněná semínka1 hrnek
namočená slunečnicová semínka (12 hodin)1 hrnek
mrkev3 ks
celer3 stonky
chilli1 ks
cibule1 ks
česnek1 stroužek
kurkuma1 a 1/2 lžičky
himalájská sůl1/2 lžičky
Postup přípravy:

S lněnými a slunečnicovými semínky....

Vše rozmixujeme dohromady a dáme do sušičky sušit na 12h při 40°C. Úžasná náhrada místo chleba, podklad pod pizzu, jen tak na chroupání.

Proč jíst lněná semínka? 
Semena lnu obsahují velké množství esenciálních mastných kyselin omega-3 a omega-6, které dávají mladistvý vzhled kůži a vlasům a jsou nutné pro správnou funkci mozku, zdravé srdce a silný imunitní systém. (takže bez masa opravdu nezhloupneme, dle komentářů některých lidí :P) Semena lnu také obsahují lignany působící proti rakovině. Poskytují tělu vápník a hořčík pro zdravé kosti. Lněná semínka pro lepší stravitelnost je vhodné na 8h namáčet a nechat naklíčit nebo namlít, tím se poruší jejich obal, v opačném případě projdou pouze naším tělem bez velkého využití. Přidávají se do salátů, do různých směsí aby se hmota spojila, protože vytváří lepivý šlem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vojtěch Csefalvay

    zavřít okno