Pažitka
Název:

Mrkvovo-fenyklový krém se sněhovými knedlíčky

dětská jídla


Mrkvovo-fenyklový krém se sněhovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
fenykl1 velká bulva
mrkevcca 300 g
střední brambora1 ks
bílý jogurt3 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
olej trochu
drcená fenyklová semínka dle chuti
strouhaný zázvor dle chuti
Knedlíčky:
bílky2 ks
hrubá mouka2 lžíce
jemně nakrájená fenyklová nať dle chuti
Postup přípravy:

A zase ta polévka. Já sama je moc nejím, tedy nejedla jsem, ale dcera je miluje a tak mě nutí každý den zdolávat nové a nové polévkové výzvy. Tato byla asi úspěšná, protože během dne snědla čtyři misky a všechny knedlíčky z hrnce.

Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky, fenykl nakrájíme na menší nudličky a vše chvíli restujeme na oleji společně s kořením dle vlastní volby. Zalijeme cca 1,5 l vody a necháme vařit. Až je zelenina měkká tak polévku rozmixujeme do hladkého krému a znovu dochutíme kořením a solí. Do hotové polévky vmícháme jogurt a už nevaříme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého lehce zamícháme mouku a bylinky. Do hrnce dáme vařit vodu a do té lžičkou postupně vykrajujeme z bílku noky (určitě by se dal použít i zdobící sáček, nebo prostě jen igelitový sáček a místo noků dělat sněhové pusinky).
Knedlíčky se vaří cca 1 minutu. Uvařené přendáme lžičkou do hotové polévky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno