Pažitka
Název:

Mrkvovo-jablečné bábovičky


Mrkvovo-jablečné bábovičky


Ingredience:
Ingredience:
menší jablka2 ks
menší mrkev2 ks
jemné ovesné vločky (můžou být i bezlepkové)100 g
pohanková nebo špaldová mouka100 g
rostlinný olej100 ml
rostlinné mléko100 ml
vejce3 ks
med nebo datlový sirup dle chuti
prášek do pečiva2 lžičky
skořice dle chuti
nasekané ořechy hrst
rozinky hrst
Postup přípravy:

Dnes jsem pro vás připravila recept na zdravé mrkvovo-jablečné bábovičky, které si můžete dát k snídani nebo odpolednímu kafíčku. Díky ovesným vločkám jsou krásně nadýchané a nastrouhaná jablíčka jim dodají na šťavnatosti. Přidat do nich můžete například vlašské ořechy, slunečnicová semínka nebo rozinky. Pokud trpíte alergií na lepek, použijte bezlepkové ovesné vločky.

Jablka a mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme ostatní suroviny a vše pořádně promícháme. Hotovým těstem plníme formu na mini bábovky. Já jsem ji před naplněním vymazala ještě kokosovým olejem. Pokud tuto formu nemáte, můžete použít klasický plech na muffiny. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno