

| Ingredience: | |
| vejce | 4 ks |
| olej | 250 ml |
| cukr moučka | 100 g |
| javorový sirup | 1 lžíce |
| hladká mouka | 250 g |
| jedlá soda | 1 lžička |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| sůl | špetka |
| mletá skořice nebo perníkové koření | 1 lžička |
| jemně strouhaná mrkev | 300 g |
| sekané nebo mleté oříšky | 100 g |
| Tvarohový krém: | |
| polotučný tvaroh | 250 g |
| změklé máslo | 50 g |
| cukr moučka | 2 lžíce |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
Dnešní dopolední svačina je mrkvovo-ořechový dortík s tvarohovým krémem + presso. Opravdu jsme si pochutnali, a proto jsem Vás nemohla ošidit o receptík.
V robotu vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. Vmíchejte mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí, přidejte strouhanou mrkev a sekané ořechy. Vše zpracujte v hladké jednolité těsto. Hotové těsto vlijte do dortové formy (26cm), z poloviční dávky dejte do menší dortové formy (20cm - peču většinou já) pečte v troubě předehřáté na 175°C cca 45-60 min.
Po vychladnutí prokrojit a promazat tvarohovým krém, který připravíme smícháním surovin k tomu určených, a nechat v ledničce proležet min. 3 hod.